Αφρικανική σκόνη «σκέπασε» όλη τη χώρα

skonh
Διαβάστε επίσης

Πυκνή αφρικανική σκόνη έχει κάνει αποπνικτική από το πρωί την ατμόσφαιρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με προβλήματα τόσο στην ορατότητα όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η σκόνη έχει «σκεπάσει» από το πρωί την Αττική, ενώ στην Πελοπόννησο «εξαφάνισε» τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Κρήτη, όπου στα Χανιά έκλεισαν όλα τα σχολεία του δήμου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς νότιους ανέμους. Συγκεκριμένα, υπήρξαν ακυρώσεις πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ προβλήματα καταγράφονται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα περισσότερα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ οι αναχωρήσεις των υδροπτέρυγων εξετάζονται κατά περίπτωση.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού από σήμερα, με θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για κινδύνους από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παλαιότερα άρθρα: