Αγκυρα: Η Μόσχα δρα σαν τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία

vomvardismos_toyrkias_syria
Διαβάστε επίσης

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έχουν κλείσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια της συριακής πόλης Χαλέπι και πως σκοπός της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα μόνο με δύο επιλογές: είτε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είτε το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει τις επιθέσεις των YPG, αν συνεχίσουν την επίθεσή τους κατά της πόλης Αζάζ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν έχει οποιεσδήποτε δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σε κρατικά ΜΜΕ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ενώ κατηγόρησε ακόμη τη Ρωσία ότι συμπεριφέρεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» στη Συρία:

«Αν η Ρωσία εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει, θα αντιταχθούμε με εξαιρετικά αποφασιστικά αντίποινα. Η Ρωσία και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι ύποπτες για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου,

«Ο αληθινός σκοπός της Ρωσίας (στη Συρία) είναι να σκοτώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αμάχων, να υποστηρίξει το συριακό καθεστώς και να συνεχίσει τον πόλεμο», σημείωσε ακόμη ο Νταβούτογλου.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στόχος αεροπορικής επιδρομής έγινε και νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με την οργάνωση 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αγνοούνται άλλοι 8.

Τα νέα πλήγματα έρχονται λίγες μέρες αφότου η Ρωσία και άλλες δυνάμεις συμφώνησαν σε μερική παύση εχθροπραξιών στη Συρία κι ενώ η Μόσχα επιμένει ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να βοηθά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

ethnos.gr

Παλαιότερα άρθρα: