«Αιφνιδιάστικα από την απόφαση του Πρωθυπουργού»

DENDIAS2
Διαβάστε επίσης

Αιφνιδιασμένος από την απόφαση του πρωθυπουργού, να τον μεταφέρει από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Άμυνας, δήλωσε στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας για τα σενάρια σύγκρουσης με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τον κ. Χαρδούβελη, αλλά με υπηρεσίες του υπουργείου, που καθυστερούσαν.

«Δεν είναι δύσκολη η σχέση μου με τον κ. Χαρδούβελη. Με υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ υπήρχε πρόβλημα καθυστέρησης, το οποίο ξεπεράσθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, ξεκαθάρισε ότι «κατατίθεται οριστικά τη Δευτέρα, δίνοντας ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες» και τόνισε πως «κάνουμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως».

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι μπαταχτσήδες δεν θα γλυτώσουν και θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να διασφαλιστεί πως θα πληρώσουν  και δεν θα επιβαρύνοπυν το κοινωνικό σύνολο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑI o κ. Δένδιας τόνισε ότι:«Θα παραδώσω τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια στον κ. Σκρέκα, όπως και ένα ολοκληρωμένο Action Plan μέχρι το φθινόπωρο του 2015», ενώ σημείωσε ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης και όχι της Τρόικας η ρύθμιση επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων.

Τέλος αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση και στην Προεδρική εκλογή ανέφερε ότι, «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει η απόσταση μέρας και νύχτας. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή της χώρας να τίθεται υπό την ομηρεία της εκλογής Προέδρου»

Παλαιότερα άρθρα: