Αίγυπτος: Οι χριστιανοί Κόπτες στο στόχαστρο των Τζιχαντιστών

aigyptos
Διαβάστε επίσης

Οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου -περίπου το 8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας- μπήκαν για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο των φανατικών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά το μακελειό της Κυριακής των Βαΐων σε Εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα.

Τουλάχιστον 27 νεκροί και 42 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα. Η πόλη βρίσκεται στο Δέλτα του Νείλου, βόρεια του Καΐρου. Ακολούθησε δεύτερη επίθεση στον προαύλιο χώρο Ναού στην Αλεξάνδρεια. Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 66 τραυματίστηκαν.

Τις επιθέσεις διέπραξαν δύο καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά ανακοίνωσε το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις.

Οι Κόπτες έχουν μπει στο στόχαστρο ειδικά μετά το 2013 και την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Πολλοί από τους οπαδούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προερχόταν ο Μόρσι, κατηγορούν τους Κόπτες ότι στήριξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ανατροπή του.

Τα Χριστούγεννα είχε σημειωθεί έκρηξη σε Εκκλησία στο Κάιρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άτομα.

Παλαιότερα άρθρα: