Αξιοκρατία, Ανανέωση, Νέοι Πολίτες με Όραμα: Τι πρότεινα στο Συνέδριο της ΝΔ

orama
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιωάννης Π. Χουντής*

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, κύριοι Σύνεδροι, υψηλοί προσκεκλημένοι,

Στόχος της Παράταξης μας σε αυτό το Συνέδριο είναι να σχεδιάσει το οργανωτικό και ιδεολογικό της μέλλον, με ορίζοντα την ανάληψη του τιτάνιου έργου ανασυγκρότησης της Χώρας μας.

Όταν η Κυβέρνηση αυτή φύγει, γιατί θα φύγει κυρίες και κύριοι, που πρέπει εν τούτοις να στηρίξουμε αυτή μας την προσπάθεια;

Η απάντηση είναι απλή και έρχεται σχεδόν αυτόματα στο μυαλό μου: Αξιοκρατία, Αλήθεια και Νέοι Πολίτες με όραμα.

Το νικητήριο αυτό τρίπτυχο της παράταξής μας, αποτελεί τον διαπαράλληλο μας για την χάραξη πορείας προς το κυβερνητικό Αύριο, με εφόδια Αξίες πάνω στις οποίες πάντα βασίζαμε και πρέπει να βασίζουμε έτι περαιτέρω το πρόγραμμά μας και τον πολιτικό μας λόγο. Με διάθεση ανανεωτική και δημιουργική.

Η Αλήθεια είναι ο σταθερός δρόμος πάνω στον οποίο πρέπει να βαδίσουμε χέρι χέρι με τους Έλληνες πολίτες. Ο Λαικισμός έβλαψε τόσο την παράταξη όσο και την Ελλάδα όποτε υιοθετήθηκε. Η αρχή αλλά και η μεγαλύτερη καταστροφή της κρίσης ολοκληρώθηκε όταν το Ψέμα επικράτησε της αλήθειας με τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ το 2009 και με το ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η Αλήθεια είναι σκληρή και δεν προσελκύει πάντοτε ψήφους. Μολαταύτα δεν έχουμε περιθώρια για λαικισμούς και κενές υποσχέσεις. Ο λαικισμός πρέπει να καταστεί κενό γράμμα για τους πολίτες, ενώ το δρόμο της αλήθειας και της προσπάθειας έδειξε και η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον προεδρικό θώκο της ΝΔ.

Αλλά και Αξιοκρατία. Πρέπει να επιλέγονται οι Άριστοι και πλέον ικανοί βάση των προσόντων και των χαρακτηριστικών τους, για την στελέχωση των κομματικών σήμερα και κυβερνητικών-κρατικών αύριο θέσεων. Βασικό μας εργαλείο η διαρκής αξιολόγηση, που πρέπει να γίνει modus vivendi et operandi για τις δομές μας ξεκινώντας από το καταστατικό που σε αυτό το συνέδριο θα ψηφίσουμε σήμερα, μέχρι την αυριανή διακυβέρνηση της Χώρας.

Θέλουμε η ΝΔ να γίνει πάλι η πλατιά πολιτική ομπρέλα που θα αγκαλιάσει το αίτημα της κοινωνίας, που σήμερα απουσιάζει, για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό. Μόνο τότε θα κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και ενάντια στους λαικιστές της αριστεράς και αλλά και της δεξιάς. Με τον ορθό λόγο και την πίστη στην αποδοτικότητα των προτάσεών μας ως οδοδείκτες. Μία ΝΔ μεγάλη, φιλελεύθερη και κεντροδεξιά παράταξη, για όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα για εμάς τους νέους, η ρήξη με το παρελθόν πρέπει να είναι οριστική. Και μιλώ για το πελατειοκρατικό, διαφθαρμένο παρελθόν των συστημάτων. Πρέπει να αναδιοργανώσουμε τις δομές του κόμματος, αλλά και των νεανικών του οργανώσεων. Της Νεολαίας του, που για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Προέδρου μας, έφτασε σε ένα ‘’τέλος εποχής’’ με το τελευταίο της Συνέδριο.

Μα κυριότερο είναι το αίτημα για την επαφή της νεολαίας και των ιδεών μας με την κοινωνία, με τους πολίτες που δεν συμμετέχουν στα κοινά, που δεν ενημερώνονται και που καθιστούν εαυτούς έρμαια του λαικισμού κενόδοξων και επίδοξων πολιτικών απατεώνων.

Κυρίες και κύριοι, η ΝΔ είναι το σπίτι μας, καλούμαστε σήμερα να το φτιάξουμε και να μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι τις πόρτες του στον ελληνικό λαό, προκειμένου να πάμε την Ελλάδα μας σε μία Νέα Εποχή.

*Ο Ιωάννης Π. Χουντής είναι Φοιτητής Κλασικής Φιλολογίας και Σύνεδρος στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ | Δ.Σ. Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης

Παλαιότερα άρθρα: