Αλλαγές στο Champions League – Η Ελλάδα θα βλέπει σεντόνι μόνο στο… κρεβάτι

uefa_champions_league
Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύει ολοταχώς προς την ευρωπαϊκή ανυποληψία τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο καθώς πολύ δύσκολα, τα επόμενα χρόνια, θα βρεθεί ελληνική ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αλλά και οι αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Champions League που ανακοινώθηκαν. Το βασικό είναι ότι από τις 32 ομάδες των ομίλων μόνον οι 6 θα προέρχονται από τους προκριματικούς γύρους και οι υπόλοιπες 26 θα κερδίζουν άκοπα τη θέση τους μόνο και μόνο επειδή προέρχονται από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων φυσικά δεν είναι το ελληνικό.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε:

  • Απευθείας στους ομίλους πάνε οι 4 πρώτοι σε Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία (σύνολο 16 ομάδες), οι δύο πρώτοι σε Γαλλία και Ρωσία (σύνολο 4 ομάδες), οι πρωταθλητές σε Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο και Τουρκία (σύνολο 4 ομάδες), ο κάτοχος του Champions League (1) και ο κάτοχος του Europa League (1). Συνολικά 26 ομάδες

Τώρα, σε ότι αφορά στις ελληνικές ομάδες, ψάχνουν ένα θαύμα. Η Ελλάδα τελειώνει την σεζόν με 28.600 και είναι στη 15η θέση με αποτέλεσμα οι όμιλοι του Champions League από την μεθεπόμενη σεζόν να είναι πλέον μάλλον ανεέφικτος στόχος μιας τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις!

Tι ισχύει για την σεζόν 2018/19:

Ως 14οι στην κατάταξη των χωρών:

Ο πρωταθλητής θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι φετινές ημερομηνίες είναι οι εξης:

7-8 Αυγούστου και 14-15 Αυγούστου*

Ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο Champions League. Για να μπει δηλαδή στους ομίλους θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις. Οι φετινής ημερομηνίες είναι οι εξής:

24-25 Ιουλίου και 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου*

Ο Κυπελλούχος θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Εάν η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος τότε το «καλό» εισιτήριο του Europa πηγαίνει στην ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Οι φετινές ημερομηνίες είναι οι εξής:

9 Αυγούστου-16 Αυγούστου*

Ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος εάν υπάρξει αλλαγή από το Κύπελλο που φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι φετινές ημερομηνίες είναι οι εξής: 26 Ιουλίου-2 Αυγούστου*

Τι θα συμβεί από την σεζόν 2019/2020:

Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Πλέον κι αυτός θα χρειάζεται τρεις προκρίσεις για να μπει στους ομίλους.

Ο δεύτερος θα ξεκινήσει κι αυτός από τον 2ο προκριματικό γύρο δεν θ” αλλάξει κάτι.

Ο Κυπελλούχος θα έχει το καλύτερο εισιτήριο μιας και θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο τρίτος και ο τέταρτος θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Παλαιότερα άρθρα: