Αν κλείσει τα σύνορα η Γερμανία, θα τα κλείσει και η Κροατία

prosfuges-sunora-arxeiou
Διαβάστε επίσης

Όσο η Γερμανία κρατά ανοιχτά τα σύνορά της για όλους τους μετανάστες, θα επιτρέπουμε τη διέλευση των ανθρώπων από την Κροατία για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, αλλά από τη στιγμή που η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα κλείσουν όλα τα άλλα σύνορα και τα κροατικά, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Βέσνα Πούσιτς και υπογράμμισε ότι «Μόλις η Γερμανία κλείσει τα σύνορα, θα κλείσουν τα σύνορα και στις άλλες χώρες, στην Αυστρία και στη Σλοβενία. Σε αυτή την περίπτωση και η Κροατία θα κλείσει τα σύνορα».

Η υπουργός εξήγησε ότι με βάση τη λογική της παραμονής μικρού αριθμού προσφύγων στη χώρα και την παράλληλη μετακίνηση των υπολοίπων σε άλλες χώρες, αν οι άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορα, η Κροατία μπορεί να παράσχει βοήθεια σε 5.000 ανθρώπους, ανέφερε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Πούσιτς, σημείωσε ότι απαιτεί πραγματική κοινή προσπάθεια από την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Σερβία, την ΠΓΔΜ, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ η Κροατία θα επιτρέπει σε όλους τους πρόσφυγες την είσοδο.

Αντίστοιχα θα βοηθούσε πολύ αν η Ουγγαρία άνοιγε ξανά τα σύνορά της και επέτρεπε τη διέλευση των προσφύγων, σημείωσε.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Κροατία σήμερα το πρωί άνοιξε και πάλι τη συνοριακή διάβαση Μπάπσκα με τη Σερβία και επιτρέπει την είσοδο προσφύγων στο έδαφός της σε μικρές ομάδες, με αρκετά αργούς ρυθμούς.

Οι κροατικές Αρχές χθες έκλειναν και άνοιγαν τη συνοριακή διάβαση, επειδή στο κέντρο υποδοχής στο Οπάτοβατς δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ατόμων.

Τα σύνορα της Κροατίας από το πρωί είναι ανοιχτά, μετέδωσε ο σερβικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTS.

Παλαιότερα άρθρα: