Αναβολή για τους οκτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη

dikh_twn_8
Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μεταξύ άλλων θεμάτων οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τους οκτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Οι οκτώ συλληφθέντες, όμως, αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής, με την αιτιολογία της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους. Το αίτημά τους έγινε δεκτό από την δικαστή κι έτσι το αυτόφωρο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12 μετά το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, ή στο κέντρο κράτησης με μετακίνηση της επιτροπής.

Παλαιότερα άρθρα: