Αναξιόπιστοι οι εταίροι μας! «Δεν είχαν μπέσα» καταγγέλλει ο Βαρουφάκης

varoufakisbbc4
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Πριν καταγγείλει το οτιδήποτε ο Βαρουφάκης, το είχα γράψει πρώτος εγώ, εδώ, ότι η τρόπος με τον οποίο οι εταίροι μας αντιμετωπίζουν τη συμφωνία του Φεβρουαρίου είναι κίβδηλος. Μίλησα ξεκάθαρα για ψέματα της Λαγκάρντ και αξιωματούχων της Γερμανικής κυβέρνησης.

Μετά από λίγη ώρα δημοσιεύονται οι καταγγελίες του ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη όπου αναφέρει «Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το «α» και όχι το «β» σημαίνει το «α» και όχι το «β». Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα.»

Όλα αυτά, στον απόηχο του «ανασχηματισμού» της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αλλά και της έντονης κριτικής προς το πρόσωπό του. Είναι προφανές αν και δεν το διευκρινίζει ότι η έλλειψη μπέσας των εταίρων αφορά την επιμονή τους στο μέιλ Χαρδούβελη το οποίο είχε υποτίθεται τελειώσει μετά τη συμφωνία του Φεβρουαρίου.

«Δεν είμαστε σε κόντρα. Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι Κρητικοί. Είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα» είπε ο ΥΠΟΙΚ διαψεύδοντας φήμες που ήθελαν εσωτερική σύγκρουση με τον Σταθάκη, ενώ σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με την εύλογη ερώτηση «ο υπουργός Οικονομικών; Ο υπεύθυνος της πολιτικής διαπραγμάτευσης;».

Παλαιότερα άρθρα: