Αναστασιάδης για Κυπριακό: «Τίποτα δεν συμφωνείται, αν δεν συμφωνηθεί τώρα»

tsipras_anastasiadis
Διαβάστε επίσης

Tο κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Έχουν γίνει βήματα προόδου, αλλά υπάρχουν ακόμα διαφορές, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, στις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα για ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού στην Ελβετία, συμπληρώνοντας πως «τίποτα δεν συμφωνείται, αν δεν συμφωνηθεί τώρα».

Η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την εξεύρεση «μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό επί τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της ΕΕ, μιας λύσης στην κατεύθυνση της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια, χωρίς κατοχικά τουρκικά στρατεύματα και με κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παλαιότερα άρθρα: