Ανάθεση της ενημέρωσης των οφειλετών σε ιδιωτικές εταιρείες, ζητάει το ΔΝΤ

ellada,dnt,ΔΝΤ, greece
Διαβάστε επίσης

Πιέσεις ασκεί -και πάλι- το ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στην τελευταία έκθεσή του τόνισε πως την ενημέρωση των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες «call center».

Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας φαίνεται να είναι αντίθετο σε αυτήν την πρόταση, υποστηρίζοντας την δημιουργία του απαιτούμενου μηχανισμού εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), θέτοντας με αυτόν τον τρόπο εκτός την εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Πάτρικ Ντε Μετς έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την άποψη πως το ΙΚΑ και το ΚΕΑΟ δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις της εισπραξιμότητας για λογαριασμό των Ταμείων.

Ο κ. Ντε Μετς έπειτα κιόλας από την μη τήρηση της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να στελεχώσει με 250 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης το ΚΕΑΟ έκρινε απαραίτητο την ανάθεση της είσπραξης οφειλών σε ιδιωτικές εταιρείες, τονίζοντας επίσης πως το Κέντρο δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας του.

Το ΔΝΤ επιμένοντας στην πρότασή του για την ανάθεση της ενημέρωσης των οφειλετών σε ιδιωτικές εταιρείες, παρά την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση, πρότεινε και μια σειρά μέτρων, τα οποία είναι απαραίτητα να παρθούν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΚΕΑΟ και την περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεών του.

Παλαιότερα άρθρα: