Η Άννα Ζαΐρη επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

dikastikoi-epimelites-620x320
Διαβάστε επίσης

Την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, με την οριακή πλειοψηφία, έξι ψήφων υπέρ και πέντε κατά, εξέλεξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ως νέα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η θητεία της είναι διετής και η ανάληψη των καθηκόντων της αρχίζει τον προσεχή Ιούνιο. Ως τώρα, και μετά την παραίτηση από την θέση του επικεφαλής της Αρχής, λόγω υπουργοποίησης το 2015, του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, επικεφαλής ήταν ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιος Παντελής, ο οποίος είχε υπηρετήσει ευδοκίμως στη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος επί πολλά χρόνια, ακόμα και πριν η εν λόγω υπηρεσία λάβει τη σημερινή της μορφή και τις αυξημένες αρμοδιότητες.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε με πρόεδρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, και τα μέλη του συνολικά ήταν έντεκα. Από τους ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς πέντε τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της παραμονής στην Αρχή του Γεωργίου Παντελή και έξι υπέρ της αντικατάστασής του και υπέρ της επιλογής της κυρίας Ζαΐρη.

Η κυρία Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981 και έγινε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου το 2015. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς εισαγγελικής της διαδρομής έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις, ενώ πρόσφατα είναι πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.

Παλαιότερα άρθρα: