Ανοιχτή απειλή Κωνσταντοπούλου για βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα

STOURNARAS-KONSTANTOPOULOU
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η νέα επίθεση της Προέδρου της Βουλής στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ήρθε με την απειλή της εφαρμογής του νόμου που επιτρέπει τη βίαιη προσαγωγή του δεύτερου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορεί τον Γιάννη Στουρνάρα ότι συνεχίζει να αγνοεί τις προσκλήσεις της επιτροπής για να καταθέσει και σε νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του υποστήριξε ότι είναι «δυνατή η βίαιη προσαγωγή του» αν επιμείνει στην απροθυμία του να παρευρεθεί.

Η Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την επιλογή της να μην παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens παρακωλύει τη διαδικασία, αφού αν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών, τότε θα ήταν δυνατή και η βίαιη προσαρμογή του κ. Στουρνάρα. Κατηγορεί έτσι την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν συνεχίσει έτσι θα έχει ευθύνη στο να μην υπάρξει απαιτούμενη συνεδρίαση. Ζήτησε δε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει μέχρι εχθές το βράδυ ποιοι θα αντικαταστήσουν τους βουλευτές που δεν παρευρέθηκαν.

Επιπλέον για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αποτελούν πρόσωπα που «έχουν διαλύσει όλες τις συλλογικές διαδικασίες και εμφανίζουν χαρτοπολεμικές ανακοινώσεις», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την τελευταία τους ανακοίνωση ως «πλαστή».

Προέβη μάλιστα και σε μία αποκάλυψη, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης της είχε ζητήσει να «μην ζορίζει» την υπόθεση Στουρνάρα, υποστηρίζοντας ότι του απάντησε ότι θα προτιμά να κάνει «ότι δεν άκουσε», έπειτα ενημέρωσε τον Α. Τσίπρα ο οποίος εξεπλάγην. «Ενημέρωσα τον Τσίπρα ο οποίος εξεπλάγη, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.», σημείωσε.

Εν μέσω τέτοιων αποκαλύψεων, είναι πολύ βολικό να αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης την Πρόεδρο της Βουλής, ως «μία κακή επιλογή» και να μην της δίνουν πλέον σημασία, υποστηρίζοντας ανοιχτά και τη θέση της αντιπολίτευσης που θέλει να την βλέπει ως μία αγενή και υστερική γυναίκα. Ωστόσο παραμένει το ζήτημα της καταγγελίας ότι κυβερνητικό στέλεχος της ζήτησε να «μην το ζορίσει» αλλά και της άρνησης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να παρευρεθεί και να καταθέσει, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Παλαιότερα άρθρα: