Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες τηλεοπτικές άδειες – Πληθώρα αλλαγών προμηνύουν κυβερνητικές πηγές

thleopt_adeies
Διαβάστε επίσης

Με τον όρο να αυξηθεί η «διαφημιστική πίτα» ανοίγει η πόρτα για να δοθούν περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες , αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.«Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα αποφέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Λόγος έγινε επίσης και για αλλαγές στο παρόν κυβερνητικό σχήμα, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι ένας ανασχηματισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προταιρεότητα του πρωθυπουργού. Πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετάσχουν στο νέο σχήμα, ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «θα μπορούσαμε να βρούμε τέτοια πρόσωπα αλλά θα εξεταστεί κατά περίπτωση«.

Για τα ανακύπτοντα ζητήματα συνταγματικών αλλαγών αναφέρθηκε ότι η κοινή γνώμη βλέπει θετικά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, όπως, επίσης, και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.Μια τέτοια αλλαγή όμως σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τις αρμοδιότητες του ΠτΔ.

Εν τέλει έγινε αναφορά στην αλλαγή της στάσης του εξωτερικού απέναντι στην χώρα με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα τις προηγούμενες ημέρες.»Ή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα», ενώ οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης πως «Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε, γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας».

Παλαιότερα άρθρα: