Ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Χρυσή Αυγή έχουν οι κάτοικοι Αμαρουσίου

XA
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Εδώ και τρεις μήνες η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, έχει καταλάβει παράνομα χώρο ιδιώτη, τον οποίο χρησιμοποιεί ως γραφεία. Το εξωφρενικό περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο, όταν τα μέλη της ΧΑ μετά από συνεννόηση με τον γιο του ιδιοκτήτη διαμερίσματος σε πολυκατοικία στο Μαρούσι.

Είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τους νεοναζί που εγκαθίστανται στη γειτονιά τους. Οι χρυσαυγίτες γνωρίζοντάς το αυτό, έκαναν τη μετακόμιση με άκρα μυστικότητα ενώ τα εγκαίνια των γραφείων στις 11 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν μόλις μια μέρα πριν, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις των κατοίκων. Ωστόσο, δεν τη γλίτωσαν αφού ήδη το απόγευμα της ίδιας μέρας έλαβε χώρα αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μια οργανωμένη μαζική διαδήλωση στις 24 Ιουλίου.

Αυτό όμως που κάνει την περίπτωση του Αμαρουσίου διαφορετική είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είχε νωρίτερα καμία ενημέρωση για την εγκατάστασή τους και τους ζήτησε άμεσα να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα αρνούμενος να τους το ενοικιάσει. Εκείνοι με το έτσι θέλω, απλώς αρνήθηκαν και παραμένουν μέχρι σήμερα παράνομα στο οίκημα και χωρίς κανένα νόμιμο συμφωνητικό στα χέρια τους. Στις 23 Ιουλίου, μάλιστα χρυσαυγίτες προπηλάκισαν νεαρό που μοίραζε υλικό με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η ειρωνεία της τύχης ήταν ότι αυτός ήταν ο δεύτερος γιος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος το οποίο έχουν καταλάβει.

Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στα μέλη της ΧΑ αφού τους είχε στείλει εξώδικο στις 8 Αυγούστου στο οποίο ανέφερε: «Σας προσκαλώ όπως άμεσα εκκενώσετε πλήρως την προαναφερθείσα οριζόντια ιδιοκτησία της οποίας όλως αυθαίρετα και παράνομα κάνετε χρήση». Εκτός από τον ιδιοκτήτη, οι νεοφερμένοι χρυσαυγίτες έχουν εξοργίσει και μεγάλο μέρος των κατοίκων με επιθέσεις που έχουν κάνει σε πρώην εγκαταλελειμμένο οίκημα που τελεί υπό κατάληψη στην περιοχή.

Έξωση όμως φαίνεται ότι θέλουν να κάνουν και οι κάτοικοι της περιοχής που οργανώνουν σήμερα μεγάλη αντιφασιστική συναυλία με ελεύθερη στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, σήμερα στις 18.30 με τη συμμετοχή διαφόρων συγκροτημάτων και παραστάσεις stand-up comedy.

Αυτό που αναμένουν όλοι είναι η αντίδραση του δημάρχου ο οποίος ως τώρα έχει επιλέξει να μην πάρει καμία θέση κάνοντας σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Παλαιότερα άρθρα: