Αντίθετα με τον Σ. Ξηρό, ο Καραβέλας της Siemens δεν φορούσε βραχιολάκι και ακόμη καταζητείται

gabriil-sakellaridis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία και την κριτική της για το ζήτημα της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού.

«Η λαλίστατη αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και σχεδόν δύο 24ωρα έχει χάσει την μιλιά της για τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες στην Μεσόγειο, αφού η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με τις λαϊκίστικες κορώνες της. Παρόλα αυτά έχει το θράσος να μιλάει για ρουσφέτια σε τρομοκράτες.» σημείωσε ο κ. Σακελαρίδης.

Η απάντηση αυτή ήρθε μετά από σχόλια του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για «ρουσφέτια σε τρομοκράτες». Η απάντηση συνοδευόταν από τη σκληρή δήλωση: «Λογικό. Από ρουσφέτια ξέρει καλά και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά με αποκαλύψεις από τα πεπραγμένα της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το ζήτημα του Σ. Ξηρού, αφορά εφαρμογή του κράτους δικαίου, κάτι το οποίο «δεν είναι ρουσφέτι, είναι υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας.»

Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι  «αξίζει να αναφέρουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο κατ” οίκον περιορισμός με βραχιολάκι δεν αποτελεί απελευθέρωση. Και να υπενθυμίσουμε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την υπόθεση του γνωστού κ. Καραβέλα της Siemens, ο οποίος δεν φορούσε βραχιολάκι και ακόμα καταζητείται», υπονοώντας ότι η Νέα Δημοκρατία δείχνει επιλεκτική ευαισθησία για την τιμωρία εγκληματιών.

Ιδιαίτερα λάβρος ο κ. Σακελλαρίδης, ως όφειλε μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, που ξεπέρασαν τα όρια της ευπρέπειας. Ωστόσο αποτελεί ατόπημα του ίδιου το γεγονός ότι στην απάντησή του συγχέει πολύ σοβαρά ζητήματα που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, όπως η τραγωδία με τους μετανάστες και η τροπολογία που αφορά τον Σ. Ξηρό, προκειμένου να μεμφθεί τη ΝΔ. Άλλωστε με αυτό τον τρόπο προσχωρεί άθελά του στον τρόπο με τον οποίο ορίζει την πολιτική ατζέντα, όχι η κυβέρνηση αλλά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παλαιότερα άρθρα: