Απάντησε στο iphone και πέθανε από ηλεκτροπληξία

iphone
Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις από την Apple ζητά η οικογένεια της 23χρονης αεροσυνοδού Ma Ailum από την Κίνα, η οποία πέθανε από ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησε να απαντήσει εισερχόμενη κλήση στο iPhone της την ώρα που φόρτιζε.

Η τοπική αστυνομία της πόλης Changji στη βορειοδυτική Κίνα επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προήλθε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο εκκρεμούν έρευνες σχετικά με το αν ευθύνεται το iPhone της, ή η συσκευή φόρτισης. Όπως αναφέρει η «Register», η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει τη δική της έρευνα αλλά και να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές δηλώνοντας μάλιστα πως λυπάται βαθύτατα για το ατυχές περιστατικό.

Όπως σημειώνει η αδερφή της κοπέλας, το iPhone είχε αγοραστεί από επίσημο κατάστημα και για τη φόρτισή του, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, είχε χρησιμοποιηθεί ο αυθεντικός φορτιστής της εταιρείας.

Η Apple, σε δήλωση μέσω email στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει τη «βαθιά λύπη της εταιρείας για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά της για την οικογένεια της κοπέλας» χωρίς, ωστόσο, να σχολιάσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Τα κινητά τηλέφωνα από μόνα τους δεν μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία, καθώς λειτουργούν με χαμηλή τάση (3-5volts), που, ακόμη και σε περίπτωση διαρροής, είναι ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στο φορτιστή ή το κύκλωμα, όπως, για παράδειγμα, ένα ελαττωματικό ή φθαρμένο καλώδιο, μπορεί κάτω από ειδικές συνθήκες και ατυχείς συμπτώσεις να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία. Τέτοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, με συχνότερες περιπτώσεις συσκευών που χρησιμοποιούνταν με μη εγκεκριμένους φορτιστές.

Το τραγικό περιστατικό έρχεται πάντως μόλις λίγες ημέρες μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό στην Ελβετία όταν ένα smartphone εξερράγη στην τσέπη μιας 18χρονης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Παλαιότερα άρθρα: