Απάντηση ΝΔ σε ομιλία Τσίπρα στη συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ψηφίζαμε το μνημόνιο «ήμασταν καλοί»

nea dhmokratia building
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία επί τη βάση των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν αυτοί που τον ακούνε», σημειώνει για τον απερχόμενο πρωθυπουργό η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε μία κάπως γενική απάντηση στην προεκλογική ρητορική που θα ακολουθήσει ο Α. Τσίπρας για να ελέγξει τυχόν διαρροές του προς τα δεξιά, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι «κάθε μέρα που περνά και κατρακυλούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ολοένα και περισσότερο θα διχάζει, θα βρίζει, θα ρίχνει λάσπη, στη Νέα Δημοκρατία και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

Σημειώνεται επίσης ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα και πως θα παραμείνει σταθερή «στην ανάγκη για σταθερότητα, εθνική συνεννόηση και εφαρμογή ενός ξεκάθαρου σχεδίου αλλαγών για το μέλλον». Το πιο έντονο σημείο αντίδρασης ωστόσο της ΝΔ στον κ. Τσίπρα ήταν το κλείσιμο του ματιού που θυμίζει έντονα την προσωπική ρητορική και το ύφος του Ευάγγελου Μειμαράκη: «πριν ένα μήνα, όταν οι πρώην σύντροφοι του κ. Τσίπρα έσπρωχναν την Ελλάδα στα βράχια, η Νέα Δημοκρατία με την ψήφο της, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη. Τότε ήμασταν καλοί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο ντιμπέιτ»
Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο, θα προσπαθήσει να μην έχει διαρροές προς τα κόμματα του προηγούμενου μνημονιακού τόξου και το ΠΟΤΑΜΙ. Ακόμη και αν τα στελέχη που έφυγαν πήγαν αριστερότερα, γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους τους δεν ήταν «δικοί τους» και εύκολα θα κινηθούν δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Ατνίθετα η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει την αντίθετη συνταγή από εκείνη των υψηλών τόνων που είχε ακολουθήσει ο Α. Σαμαράς προσπαθώντας να προσελκύσει το μετριοπαθές κέντρο.

Παλαιότερα άρθρα: