Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στις 16, 17 και 18 Μαΐου

stash_ergasias_mmm
Διαβάστε επίσης

Με απεργιακές κινητοποιήσεις θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, λόγω της ψήφισης των μέτρων και αντίμετρων μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συνεχίζουν την απεργία και για την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2017, πραγματοποιείται στάση εργασία από τις 11 π.μ. έως και τις 4 μ.μ. από τους εργαζόμενους στα λεωφορεία. Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, με τα λεωφορεία να πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

48ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ την Τετάρτη 17 Μαΐου έχει προγραμματιστεί και Γενική Απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Ειδικά, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ με τους νοσοκομειακούς γιατρούς απεργούν και την Πέμπτη.

Επιπλέον, συμμετέχουν στην απεργία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς και διάφοροι επιστημονικοί φορείς, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, οι Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι των τραπεζών.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη 17 Μαΐου απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).

Και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει Συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Παλαιότερα άρθρα: