Απεργία όλων των ΜΜΜ 11.00 – 16.00 για τη νέα τιμολογιακή πολιτική

mmm
Διαβάστε επίσης

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω της στάσης εργασίας που έχει αποφασίσει τα σωματεία εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών, ενώ κανονικά θα λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στις 12:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, το οποίο από σήμερα έχει αυξηθεί στα 1,40 ευρώ με διάρκεια 1,5 ώρας, προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες, ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και δημιουργία νέων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτησή του. Επιπλέον, τα σωματεία εργαζομένων ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ & Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

«Η σφοδρή, καταστροφική λαίλαπα μέτρων, βαπτισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση σαν «Συμφωνία με τους Εταίρους», αντί 3ο Μνημόνιο, επιβάλλει μία δυσκολότερη συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που βέβαιο είναι ότι θα «ρημάξει» κάθε κεκτημένο, πλήττοντας και ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών. Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, ενωτικά, να σταματήσουμε τα αδηφάγα σχέδιά τους εις βάρος του λαού» δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Νέα τιμολογιακή πολιτική από τον ΟΑΣΑ

Υπενθυμίζεται, πως από σήμερα τίθεται σε ισχύ η νέα τιμολογιακή πολιτική των Συγκοινωνιών Αθηνών για τα μέσα αρμοδιότητας του Ομίλου ΟΑΣΑ, καθώς και για τα μέσα αρμοδιότητας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προαστιακός σιδηρόδρομος-αστικό τμήμα), λόγω της επιβληθείσας από το καλοκαίρι του 2015 αύξησης του ΦΠΑ στο 23%. Έτσι, από σήμερα, το ενιαίο εισιτήριο από 1,20 ευρώ πάει στο 1,40 ευρώ, με διάρκεια, όμως, 90 λεπτά αντί 70 λεπτά που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ σταθερή παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου, στα 0,60 λεπτά. Σημειώνεται, ότι οι άνεργοι συμπολίτες μετακινούνται από το καλοκαίρι του 2015 δωρεάν.

Παλαιότερα άρθρα: