Απέτρεψαν την ίδρυση προσφυγικού καταυλισμού στο Πολύκαστρο

prosfuges-sunora-arxeiou
Διαβάστε επίσης

Προσπάθεια δημιουργίας καταυλισμού προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων για λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο Πολύκαστρο εμπόδισε το Σάββατο η τοπική δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουτενούδης και δημοτικοί ΄σύμβουλοι σταμάτησαν τα σκαπτικά μηχανήματα που εργάζονταν για την διάνοιξη του χώρου στο ύψος του βενζινάδικου στον εθνικό δρόμο προς τους Ευζώνους που σήμερα χρησιμοποιείται ως σημείο συγκέντρωσης προσφύγων που στη συνέχεια προωθούνται στην μεθοριακή διάβαση της Ειδομένης για να περάσουν στην FYROM.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε τη διαμόρφωσή χώρου του ΕΟΤ δίπλα στο πρατήριο υγρών καυσίμων με υποδομές που θα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες προσωρινής παραμονής 1500-2000 ανθρώπων. Με το που μπήκαν όμως οι μπουλντόζες και οι εκσκαφείς, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο κινητοποιήθηκαν και διέκοψαν τις εργασίες εμποδίζοντας την δημιουργία καταυλισμού.

Σε επιστολή του προς τον υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ,.Γιάννη Μουζάλα, ο δήμαρχος Παιονίας αναφέρει οτι ?σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο χώρος πέριξ του Πρατηρίου να μετατραπεί σε μόνιμο καταυλισμό φιλοξενίας, πρώτον μεν γιατί δεν είναι σύννομη η δημιουργία τέτοιου χώρου σε απόσταση μικρότερη των 30 χλμ. από τα σύνορα και δεύτερον λόγω της επικινδυνότητας των συνθηκών παραμονής των ανθρώπων στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ είναι σαφές ότι αυτό απαγορεύεται και από το νόμο (Ν. 2160/1993) για τα τουριστικά καταλύματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: