Απίστευτο bullying κατά του Βαρουφάκη από τους ομολόγους του στο χθεσινό Eurogroup

varoufakis-bullying
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το Reuters επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές που επιβεβαιώνουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε φοβερή επίθεση από όλους σχεδόν τους υπόλοιπους αξιωματούχους στο τραπέζι των συνομιλιών, σε σημείο μάλιστα που ο ίδιος παραπονέθηκε.

«Ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε σκληρή κριτική για την άρνησή του να παρουσιάσει μέτρα για την οικονομία της χώρας του. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ τον κατηγόρησαν ότι είναι αρχάριος, τζογαδόρος, ερασιτέχνης και ανεύθυνος, ενώ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση για άσκοπη χρονοτριβή» μετέδωσε το Bloomberg.

Σε ένα «πολύ δύσκολο πρωινό» για τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και ο Guardian, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μπορεί κάποιος στη Ρίγα να δώσει ένα σφουγγάρι και μια πετσέτα στον Γιάνη Βαρουφάκη;»
Το γενικότερο μήνυμα ήταν ότι Ό χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει. «Υπάρχουν ακόμη διαφωνίες σε βασικά ζητήματα. Ο χρόνος πιέζει την Ελλάδα, ήδη έχουμε χάσει αρκετό» σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για ανάγκη «να επιταχύνουμε άμεσα στις διαδικασίες για την επίτευξη κοινής συμφωνίας».

bullying

Παλαιότερα άρθρα: