Από Τετάρτη έως Παρασκευή η συζήτηση με αφορμή την πρόταση μομφής κατά Πολάκη

polakis3
Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα της Δευτέρας θα κατατεθεί στο προεδρείο της Βουλής, από τη ΝΔ, η πρόταση μομφής κατά του υπουργού αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη. Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μετατρέψει τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη από τη ΝΔ θα κατατεθεί στις 6 το απόγευμα και μάλιστα έχουν ενημερωθεί όλοι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκονται στη Βουλή. Μαζί με την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα κατατεθεί και η τροπολογία της ΝΔ για να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Από την πλευρά της κυβέρνησης αναμένεται να λάβει το λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης και με δεδομένο, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ότι η πρόταση μομφής θα μετατραπεί σε συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη. Και αυτό γιατί η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος ωστόσο θα λείπει, στο πλαίσιο περιοδείας του, στη βόρεια Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι τριήμερη και ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας, επομένως την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα: