Από τη Δευτέρα ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» σε 22 περιοχές

171455-1
Διαβάστε επίσης

Επανέρχεται από τη Δευτέρα πιλοτικά ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς» θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 22 περιοχές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στις ευρύτερες περιοχές της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου στην Αττική, καθώς και της Τούμπας–Τριανδρίας και Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί πιλοτική εφαρμογή, με βάση τις κατευθύνσεις της νέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του «Αστυνομικού της Γειτονιάς». Η προστασία της γειτονιάς μέσα από μία σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα αποτελούν τη βασική φιλοσοφία του θεσμού, αναφέρει το υπουργείο.

Με αφορμή την εφαρμογή του θεσμού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε «είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες. «Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει», ανέφερε.

Παλαιότερα άρθρα: