Από τη Γερμανία με… αγάπη στα ελληνικά νοσοκομεία και κοινωνικά ιατρεία της Β. Ελλάδας

90ad7906f466d6217e6d78ccc7f260fa_L
Διαβάστε επίσης

Ο Γεράσιμος Μιάρης έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά πλέον είναι μόνιμος κάτοικος του Μπόχουμ. Η Καλλιόπη Μπράντστατερ πάλι, μπορεί να κατάγεται από τα Καταλώνια Πιερίας, αλλά η ζωή της είναι «στημένη» στο Αμβούργο. Κανένας τους όμως δεν ξεχνά την Ελλάδα.

“Έτσι, πριν από τρεις μήνες, σε συνεργασία με δεκάδες απλούς Γερμανούς πολίτες, ξεκίνησαν να δίνουν υπόσταση σε ένα ανθρωπιστικό ταξίδι, που αύριο Κυριακή θα «φτάσει στον προορισμό του»: ένα φορτηγό με 18 παλέτες ιατρικού υλικού για τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιατρεία της Βόρειας Ελλάδας θα κάνει την εμφάνισή του στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης, αφού διανύσει τα περίπου 2.000 χιλιόμετρα, που χωρίζουν την πιερική πόλη από το Μπόχουμ, στην παγωμένη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η ίδια η μεταφορά των υλικών, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αποτελεί δωρεά Γερμανού μικροεπιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα διέθεσε τρεις από τους υπαλλήλους τους για να οδηγούν εναλλάξ το φορτηγό.

Το υλικό συνειδητά αποφασίστηκε να παραδοθεί σε μια πρωτοβουλία πολιτών, στους «Αλληλέγγυους» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» και όχι σε κάποιον κρατικό φορέα, αναφέρουν οι άνθρωποι που αύριο θα το παραλάβουν.

«Η αποστολή πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από την ΕΕ για μια τέτοια μεταφορά και συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα (packing list και διεθνή πιστοποιητικά) που απαίτησαν τα κράτη της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Τα υλικά θα καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού που διαθέτει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και έτσι θα μπορούν όλα τα κοινωνικά ιατρεία και νοσοκομεία της χώρας να ελέγξουν και να «παραγγείλουν» μέσω διαδικτύου τα υλικά που θα διατίθενται δωρεάν. Η ακριβής ηλεκτρονική διεύθυνση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εθελοντικής οργάνωσης, η οποία διευκρινίζει ότι μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία (πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης και αποδοχή δωρεάς) τα υλικά θα παραλαμβάνονται από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ενώ στο διαδίκτυο μια άλλη εφαρμογή θα παρουσιάζει όλα τα στοιχεία των παραληπτών, όπως και την αναλυτική κατάσταση των υλικών που παρέλαβαν.

Εντός των επόμενων ημερών, έπειτα από δημόσιο κάλεσμα, θα συγκροτηθεί ομάδα πολιτών (συντονιστική επιτροπή) η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της παραπάνω ανθρωπιστικής βοήθειας. Το φορτηγό αναμένεται εκτός απροόπτου στην Κατερίνη μεταξύ 15.00-16.00 αύριο. Σε περίπτωση που κάτι αλλάξει λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από την ομάδα.

Παλαιότερα άρθρα: