Από το «Μένουμε Ευρώπη» στο «Παραιτηθείτε» πολιτική δε σημαίνει μόνο συγκεντρώσεις

sugkentrwsh
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Ακόμη δεν έχει απαλλαγεί ο -Κουμουνδούρου & Ειδομένης- Κυρίτσιος από τους εφιάλτες που του προκάλεσαν οι περυσινές κινητοποιήσεις της πρωτοβουλίας ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, ήρθε και η κινητοποίηση ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ για να του κάνει τα νεύρα κορδόνια! Και όχι μόνον αυτού, αλλά και του αρμοδίου Υπουργού Θρησκευμάτων (την Παιδεία ξεχάστε την!), Νίκου Φίλη, ο οποίος κατάφερε με τις «εύστοχες» παρεμβάσεις του να εξασφαλίσει την επιτυχία της εκδηλώσεως! Άμα έχεις τέτοιους εχθρούς, δεν χρειάζεσαι φίλους…

Και, εδώ που τα λέμε, τι να τους κάνεις φίλους που αν ανοίξουν το στόμα τους σε καίνε; Καλή ώρα, όπως κατάφεραν Σαμαράς και Καραμανλής με το δημοψήφισμα του Ιουλίου… μάλλον δεν είχαν καταλάβει ότι η σιωπή (τους) είναι χρυσός!

Όμως, το τι λέει κάθε συριζαίος μου είναι αδιάφορο. Δουλειά τους είναι να ανησυχούν, όταν αμφισβητείται η εξουσία τους, την οποία με τόσο κόπο (= αυταπάτες και ψέματα) κατέκτησαν. Περισσότερο με απασχολεί το προφανές γεγονός ότι η εκδήλωση όση επιτυχία και αν έχει δεν παράγει πολιτικό αποτέλεσμα, όπως δεν είχαν αποτέλεσμα οι περσινές συγκεντρώσεις. Το λέω ευθέως, δεν πιστεύω ότι θα καταφέρουμε κάτι σημαντικό. Και δεν θα καταφέρουμε κάτι γιατί:

- Το μεν πολιτικό σύστημα, δηλαδή τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και -πρωτίστως- η Ν.Δ., δεν έχουν πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου. Ούτε πριν είχαν, όμως η έλευση και παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ απλώς συνέτεινε στο να γίνει ακόμη πιο σαφής η αποτυχία του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως και να γίνει αυτό κατανοητό από ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

- Ακριβώς αυτό, δηλαδή η συσσωρευμένη αγανάκτηση από την παταγώδη αποτυχία του μεταπολιτευτικού συστήματος και η εμπέδωση στη συνείδηση του μέσου πολίτη της αντιλήψεως ότι «μας κορόϊδευαν και μας εξαπατούσαν επί 40 χρόνια» είναι που κρατάει ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, παρά την ακόμη πιο παταγώδη δική του αποτυχία. Η πλειοψηφία δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ. είναι ο σκληρός πυρήνας του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, είναι το πλέον οπισθοδρομικό, φοβικό και μισαλλόδοξο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.

- Όμως, και το πιο προοδευτικά τμήματα της κοινωνίας μας, όσοι επιμένουν στον δυτικό προσανατολισμό της χώρας, όσοι δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό, όσοι ταυτίστηκαν με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ και το ΝΑΙ και θα πάνε στη σημερινή συγκέντρωση, πρέπει να αντιληφθούν ότι πολιτική και πολιτικοποίηση δεν σημαίνει μόνο συγκεντρώσεις, ούτε μόνο σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Σημαίνει, πρωτίστως, πολιτικά κινήματα -lobbies για να γίνω και ακόμη πιο αντιπαθής σε όσους απεχθάνονται την αμερικανική ορολογία- με δομή, οργάνωση, πόρους και σαφείς στόχους, ικανά να φέρουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε προβλέψιμο χρόνο. Πολιτικά κινήματα για τους θεσμούς, πολιτικά κινήματα για την φορολογία, για το ασφαλιστικό, για την παιδεία, για την ασφάλεια, για οτιδήποτε αφορά και απασχολεί μια πολιτική κοινωνία, την κοινωνία των πολιτών!

ΒΕΒΑΙΩΣ, κάθε προβληματισμός ακόμη και επιφύλαξη ΔΕΝ αποτελεί αιτία να μην πάμε στην συγκέντρωση. Αντιθέτως, η συμμετοχή μας πρέπει να είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ!

Παλαιότερα άρθρα: