Αποδοκιμάστηκε ο Πολάκης στην Κρήτη για την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

polakis_krh
Διαβάστε επίσης

Νέο επεισόδιο αποδοκιμασίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη από πολίτες της Ιεράπετρας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου της πόλης, με τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές να κινούνται απειλητικά εναντίον του υπουργού με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι o υπουργός έφτασε στο νοσοκομείο με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας σε σχέση με το πρόγραμμα, γεγονός που μάλλον θύμωσε περισσότερο τους διαδηλωτές. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του υπουργού στην έδρα της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας.

Στο νοσοκομείο ο κ. Πολάκης είχε σύσκεψη με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης σχολίασε τα επεισόδια χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις προσωπική επίθεση και αποδοκιμασία προς το πρόσωπό του.

Σε ό, τι αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας ο κ. Πολάκης υποσχέθηκε μεταξύ άλλων προσλήψεις προσωπικού εκ των οποίων πέντε μόνιμοι γιατροί, τρεις επικουρικοί και λοιπό προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος προανήγγειλε επίσης σε δηλώσεις του προσλήψεις στο ΕΣΥ εντός του έτους. Έως το τέλος του θα έχουν προσληφθεί στο ΕΣΥ γιατροί νοσηλευτές και λοιπό μόνιμο προσωπικό εκ των όποιων οι πρώτοι τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία.

Ερωτώμενος για τις κλειστές ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού ο κ. Ξάνθος τόνισε ότι η σχετική προκήρυξη για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς αυτές τις ημέρες η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ενέκρινε τον κατάλογο των επιτυχόντων για το ιατρικό προσωπικό και ακολουθεί και ο δεύτερος για το νοσηλευτικό.

Παλαιότερα άρθρα: