Αποδοκιμάζουν τον Παπανδρέου οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

apodokimasia papandreou
Διαβάστε επίσης

Την αποδοκιμασία τους σε όσα λέει και κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασαν με δήλωση τους 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την οποία είναι σύμφωνοι και οι «πράσινοι» υπουργοί. Με τη δήλωση τους εκφράζονται υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης με συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ και στράτευση στο νέο εγχείρημα προκειμένου μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να εκφραστούν όλες οι διάσπαρτες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Ακολουθεί η δήλωση:

Δήλωση Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επώδυνης αλλά αναγκαίας για τη χώρα πορείας, όπως τη δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Την υπηρετήσαμε με συνέπεια, παρά τις επιμέρους προσωπικές μας απόψεις και πιστεύουμε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωσή της θα δικαιώσει τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας, αλλά και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα η συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ με όλους όσους στρατευθούν στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφράσουμε τις διάσπαρτες δυνάμεις του κόσμου της κεντροαριστεράς και μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στην κάθε άποψη, να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα προοδευτικό σχέδιο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Άλλωστε, ας θυμηθούμε ότι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαχε ο κλήρος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης».

Επομένως, στη φάση αυτή και με αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε όλοι και ιδίως όσοι είχαν την πρώτη ευθύνη για τις αποφάσεις της τελευταίας πενταετίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη.

Ιωάννης Δριβελέγκας

Δημήτρης Κρεμαστινός

Ιωάννης Κουτσούκος

Χρήστος Γκόγκας

Μιχάλης Κασσής

Δημήτρης Σαλτούρος

Πύρρος Δήμας

Παλαιότερα άρθρα: