Απογοητευμένη από τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ασημίνα Ξηροτύρη

7edc9dd307bd7eba2020a1f8449064e7_XL
Διαβάστε επίσης

Δεν θα είναι υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη, όπως ανακοίνωσε η ίδια, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή της για τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, η κ. Ξηροτύρη τονίζει: «η προγραμματική σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία άλλωστε καθυστέρησε και επιδιώχθηκε την τελευταία στιγμή, δεν είχε θετική έκβαση με ευθύνη και των δύο πλευρών, με έκπληξη και μεγάλη απογοήτευσή μου.

Η θέση μου όμως παραμένει ότι στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή και ότι σήμερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την Αριστερά, αλλά με την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της και βέβαια και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η επιλογή της ΔΗΜΑΡ είναι η αυτόνομη κάθοδος ή και με συνεργασίες με το κόμμα των «Πρασίνων – Αλληλεγγύη». Επιλογή που θεωρώ ότι σε αυτές τις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, δεν προσθέτει δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης και ανάκαμψης της χώρας.

Με βάση αυτήν την επιλογή του κόμματος, και επειδή φοβάμαι ότι δεν μπορώ να συμβάλλω και να αγωνιστώ όπως έκανα πάντα, επιλέγω να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ».

Παλαιότερα άρθρα: