Αποκάλυψη: Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωγράφισε και μια γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα (εικόνα)

mona lisa 1
Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το σκίτσο της Μόνα Βάνα, που για πολλούς αποτελεί τη γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα, είναι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι κατέληξαν ειδικοί από το μουσείο του Λούβρου.

Εδώ και χρόνια οι ειδικοί πίστευαν ότι το συγκεκριμένο έργο είχε κατασκευαστεί στο εργαστήριο του ντα Βίντσι αλλά είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται απευθείας στον μεγάλο ζωγράφο.monaliza

Η Μόνα Βάνα θα εκτεθεί μέσα στο 2019 στο Παρίσι στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 500 ετών από το θάνατο του ντα Βίντσι.

Όπως εξήγησε ειδικός από το Λούβρο το σχέδιο της Μόνα Βάνα ξεκίνησε από πάνω αριστερά στον καμβά και ολοκληρώθηκε κάτω δεξιά και αυτό αποτελεί ένδειξη ότι είναι έργο αριστερόχειρα, με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι να είναι ο διασημότερος ζωγράφος αυτής της κατηγορίας.

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι η Μόνα Βάνα έχει το ίδιο μυστηριώδες βλέμμα με αυτό της Μόνα Λίζα προσθέτοντας ότι αποτελεί απόδειξη του εύθυμου κλίματος που επικρατούσε στο εργαστήριο του ντα Βίντσι με ορισμένους να υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η Μόνα Βάνα δεν απεικονίζει γυναίκα με μια εκδοχή να θέλει να είναι ένας βοηθός του μεγάλου ζωγράφου.

Παλαιότερα άρθρα: