Αποκαλύψεις Τσίπρα: Ο Ολάντ μου είπε πως θα με στηρίξει, αλλά η Μέρκελ όχι, γιατί ήθελε τους «δικούς της»

dd74add24c60297084dc56e335133407_XL
Διαβάστε επίσης

Είναι γεγονός πως οι καλύτερες ειδήσεις δίνονται όταν κλείνουν οι κάμερες.

Έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας φύλαξε τις… ειδήσεις για αργότερα. Λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με νέους και νέες σε γνωστό στέκι στο Μοναστηράκι.

Ο τέως πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε -σε πηγαδάκι με πολιτικούς συντάκτες-πως τον Αύγουστο, που συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, του αποκάλυψε πως σκέφτεται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, γιατί “δεν βγαίνει”. Μάλιστα ο κ. Ολάντ του είπε πως θα έχει τη στήριξή του, αλλά όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε αν θα τον στηρίξει και η Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να του απάντησε: “Θα διαφωνήσει, γιατί θέλει τους δικούς της”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως στην Ισπανία θέλουν να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, αλλά “μην το πείτε στους δικούς μου”, πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που βγει νικητής και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, σκέφτεται να ορίσει ένα υπουργό που θα επιβλέπει το Μνημόνιο, όπως είπε στους δημοσιογράφους, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μιλήσει με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, τόνισε πως έχει μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα παραστεί αυτός.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έκανε και κάποια… χωροταξικά παράπονα, όσον αφορά το Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας πως είναι στενοί οι χώροι, αν κι έκανε ανακαίνιση και πως σκέφτεται να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο κτίριο.

Παλαιότερα άρθρα: