Αποκλεισμός από το Κόπα Άφρικα για το Μαρόκο λόγω… Έμπολα

KOPA AFRIKA DISQUALIFICATION EBOLA
Διαβάστε επίσης

Χωρίς το Μαρόκο -που μέχρι πρότινος ήταν και διοργανώτρια χώρα- θα διεξαχθεί το 30ο Κόπα Άφρικα που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Οι Μαροκινοί (πρωταθλητές το 1976) είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν να φιλοξενήσουν το θεσμό, φοβούμενοι τυχόν επέκταση του Έμπολα που πληγεί τις χώρες της Ηπείρου. Ως… εναλλακτική είχαν προτείνει τουλάχιστον η διοργάνωση να πάρει κάποιους μήνες παράταση, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τίποτα απ” αυτά όμως δεν έγιναν δεκτά απ” την αφρικανική ομοσπονδία. Η τελευταία, λοιπόν, σήμερα ανακοίνωσε πως όχι μόνο δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά απέκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το Μαρόκο από την προσεχή «γιορτή» ως… ποινή για την άρνησή του να την διοργανώσει.

Έτσι, όπως αναφέρει το sport-fm.gr, άπαντες τώρα… τρέχουν να βρουν το ποια χώρα θα διεξάγει εν τέλει τον θεσμό, με τις Αλγερία, Ανγκόλα, Αίγυπτο και Νιγηρία να είναι οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι και την απόφαση να αναμένεται άμεσα, καθώς τα περιθώρια έχουν ήδη στενέψει.

Παλαιότερα άρθρα: