Αποστάσεις και αδιέξοδα μεταξύ Αθήνας και θεσμών

Το Reuters αποκαλύπτει πως η Ελλάδα θα προτείνει επιμήκυνση δανείων για 50 χρόνια
Διαβάστε επίσης

Ακόμα μία συνάντηση των θεσμών για το ζήτημα της Ελλάδας ολοκληρώθηκε στη Φρανκφούρτη χωρίς αποτέλεσμα και συμφωνία ανάμεσα στους συμμετέχοντες με κυριότερο πρόβλημα το χάσμα που χωρίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM) με το ΔΝΤ, κυρίως σε ότι αφορά το δημοσιονομικό κενό και τα πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το ΔΝΤ επιμένει στην θέση του για τα επιπλέον μέτρα που μπορεί να φτάσουν έως και τα 9 δισ. ευρώ, ενώ νέα απόπειρα συνεννόησης θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες στο EuroWorking Group.

Στις Βρυξέλλες και ο Τσακαλώτος

Και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να παραβρεθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ την ίδια μέρα πιθανώς να ξεκινήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών να έρχονται στην Αθήνα.

Τα πρόσθετα μέτρα

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μέσα στο 2016, είναι πλέον σαφές πως η κοινοτική πλευρά των θεσμών βρίσκεται πιο κοντά στις ελληνικές προτάσεις, με σημείο διαφωνίας τις εκτιμήσεις των δύο για το «δημοσιονομικό κενό». Μεγαλύτερη είναι η απόσταση που χωρίζει Αθήνα-ΔΝΤ για το ίδιο θέμα ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ίδιο ζήτημα.

Παλαιότερα άρθρα: