Αργεντινή: Πήραν με τις πέτρες τους συντελεστές του Top Gear για μια… πινακίδα

argentina top gear
Διαβάστε επίσης

Οι συντελεστές και το τηλεοπτικό συνεργείο του προγράμματος Top Gear του BBC αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον-άρον την Αργεντινή όταν εξαγριωμένο πλήθος άρχισε να τους πετροβολεί λόγω μίας πινακίδας κυκλοφορίας, η οποία θεώρησαν ότι παραπέμπει στον Πόλεμο των Νήσων Φώκλαντ (Μαλβίνας για τους Αργεντινούς).

Τα αυτοκίνητα των συντελεστών της εκπομπής δέχθηκαν επίθεση από περίπου 50 άτομα ενώ κινούνταν με αστυνομική συνοδεία στη Γη του Πυρός, με αποτέλεσμα όλοι να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα και να τρέξουν σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου. Τελικά, λόγω του επεισοδίου, το Top Gear ματαίωσε εντελώς τα γυρίσματα στην Αργεντινή.

Όπως αναφέρει το in.gr, πέτρα του σκανδάλου ήταν η πινακίδα μίας Porsche που χρησιμοποιούσαν οι συντελεστές της γνωστής βρετανικής εκπομπής αυτοκίνητου: Ο αριθμός κυκλοφορίας «H982 FKL» θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στον πόλεμο του 1982 μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας για τα Νησιά Φώκλαντ.

Ο παραγωγός της εκπομπής Αντι Γουίλιαμ αρνήθηκε ότι η πινακίδα κυκλοφορίας επιλέχθηκε επίτηδες: «Η παραγωγή του Top Gear αγόρασε τρία αυτοκίνητα για τις ανάγκες του νέου προγράμματος. Το να υποστηρίζει κανείς ότι είτε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επιλέχθηκε για την πινακίδα του, είτε ένας διαφορετικός αριθμός κυκλοφορίας τοποθετήθηκε στη θέση του γνήσιου, είναι απολύτως αναληθές».

Παλαιότερα άρθρα: