Άρωμα εκλογών σε εγκαίνια Χρυσοχοίδη

xrisoxoidis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Με… πολιτικές αιχμές, που διαχέουν και προεκλογικό άρωμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης εγκαινίασε την Τετάρτη τον σταθμό του Προαστιακού στον Ταύρο.

Ο υπουργός που έχει συγκρουστεί στον εσωκομματικό στίβο του ΠΑΣΟΚ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του κόμματος Ε. Βενιζέλο, σε μια προσπάθεια του να… διαχωρίσει τη θέση του απο την λογική της συγκυβέρνησης, δήλωσε πως ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών με μόνο μια εντολή: Να απολύσει «900 εργαζομένους στις συγκοινωνίες, 500 στον ΟΣΕ, και να αυξήσουμε τα εισιτήρια.»

Ο κ. Χρυσοχοίδης υπεραμύνθηκε της δικής του… αυτόνομης πορείας, λέγοντας ότι αντί να υλοποιήσει αυτόν τον στόχο, έγινε σήμερα κατορθωτό να γίνουν προσλήψεις στις συγκοινωνίες, να μειωθεί κατά 30% η τιμή των μετακινήσεων για τους πολίτες και να αναβαθμιστεί το συγκοινωνιακό έργο. «Αυτή είναι η αξία της πολιτικής, που τόσο αμφισβητούμε τον τελευταίο καιρό» είπε με νόημα.

Σε ότι αφορά στα εγκαίνια, ο κ. Χρυσοχοίδης παρέδωσε σε λειτουργία τον σταθμό του Προαστιακού στον Ταύρο μετά από πέντε χρόνια. Όμως οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θα πρέπει να περιμένουν ακόμα για να τον χρησιμοποιήσουν, καθώς παραδόθηκε χωρίς ανελκυστήρες. Αυτοί θα τεθούν σε λειτουργία εντός του 2015.Ο νέος σταθμός, που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένης και της θέσης του σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο υπουργός Υποδομών έκανε λόγο «για έναν “χορταριασμένο και εγκαταλελειμμένο σταθμό” που ανοίγει σήμερα και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν»

Παλαιότερα άρθρα: