Αρχηγική εμφάνιση Δένδια στο Caravel – Ζητά «θετικό αφήγημα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ
Διαβάστε επίσης

Σε μια εντυπωσιακή ομιλία το απόγευμα της Τετάρτης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε πολιτική ομιλία. Τυπικά το θέμα ήταν «Κόντρα στον λαϊκισμό, για μια δυνατή Ελλάδα», ωστόσο από οτι φαίνεται ο «ψηλός» της ΝΔ είχε μηνύματα για πολλούς αποδέκτες. Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Δένδιας έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως το υπέγραψε ένα νέο, τέταρτο Μνημόνιο μέσα από το οποίο παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές του.

Παράλληλα ο βουλευτής της Β” Αθηνών ανέδειξε τη δική του δεξιά ατζέντα γύρω από την προστασία του ιδιωτικού τομέα, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη διάλυση της μεσαίας τάξης μέσα από την υπερφορολόγηση.

Ωστόσο, τα μεγάλα μηνύματα δόθηκαν αμφίσημα. «Ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Γι’ αυτό συνεννοείται τόσο εύκολα και τόσο αρμονικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας κάνοντας αναγωγή στην μάστιγα όπως τη χαρακτήρισε του λαϊκισμού την περίοδο 1990-1993 επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Απαιτείται μια εθνική προσπάθεια. Δυνατά, από την αρχή. Έχουμε μόνο μια επιλογή. Έχουμε μόνο ένα δρόμο. Να συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό. Κάθετα και απόλυτα, χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος. Όπου κι αν είναι. Όπου αν βρίσκεται. Όπως και αν μασκαρεύεται. Ό,τι και αν παριστάνει. Όπου κι αν κρύβεται. Όπου κι αν καταφύγει, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Καθαρές κουβέντες, χωρίς μισόλογα, χωρίς υπεκφυγές», ήταν τα λόγια του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ο οποίος προκάλεσε πολλές φορές το ζωηρό χειροκρότημα του κοινού. Παρά τις συστηματικές αναφορές του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την αναγόρευσή του σε «πρωθυπουργό της θετικής ψήφου και της ελπίδας», ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να αμφισβητήσουν τον αρχηγικό χαρακτήρα της ομιλίας του Νίκου Δένδια, ιδίως όταν αυτή λαμβάνει χώρα σε νεκρό πολιτικό χρόνο και μάλιστα ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποδεχθεί μια φόρμουλα συννενόησης με τους δανειστές προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να καταβληθεί η δόση του Ιουλίου.

Έτσι, πολλοί δεν έκρυβαν την απορία τους για την πρωτοβουλία του Κερκυραίου, ο οποίος παρουσίασε από το βήμα του Caravel ένα πραγματικό μανιφέστο το οποίο τα είχε όλα – από μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας μέχρι την… εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! 

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν κρύβεται ο προβληματισμός παρά την εικόνα ενότητας που είχε η εκδήλωση, αφού βουλευτές και άνθρωποι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στην πρώτη σειρά έχοντας τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά, στέλνοντας ταυτόχρονα και μήνυμα… επιτήρησης προς τον ομιλητή και δι” αυτού στο καραμανλικό στρατόπεδο. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό πως η άνευ προηγουμένου κινητοποίηση που έγινε για την ομιλία του κ. Δένδια δεν αφορούσε μόνο το πολιτικό του γραφείου αλλά και άλλους γαλάζιους βουλευτές που κλίνουν προς την καραμανλική πτέρυγα.

Παλαιότερα άρθρα: