Αστυνομικοί σώζουν μωρό που είχε αφυδατωθεί κλεισμένο σε αυτοκίνητο (ΒΙΝΤΕΟ)

a93aba47af7ac002f2c7a7d9091fdc7d_XL
Διαβάστε επίσης

Δεκάδες είναι κάθε χρόνο οι περιπτώσεις παιδιών στις ΗΠΑ, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή κλεισμένα μέσα σε αυτοκίνητα, καθώς οι γονείς τους τα αφήνουν εκεί.

Οι γονείς δεν φαίνεται να γνωρίζουν τους κινδύνους, στους οποίους εκθέτουν τα παιδιά τους, αφού το αδύναμο σύστημα εφίδρωσης των μωρών τα οδηγεί πολύ σύντομα στην αφυδάτωση απ” ότι τους ενήλικες.

Ένα νέο περιστατικό, και πάλι στις ΗΠΑ, ήρθε χθες στην επικαιρότητα και μάλιστα συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο. Όπως μαθαίνουμε η αστυνομία κλήθηκε από περαστικούς να απελευθερώσει ένα 9 μηνών μωράκι από ένα SUV στο οποίο ήταν κλεισμένο.

Το μωρό βρισκόταν κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα σε ένα πάρκινγκ σε πόλη του Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ και όταν πλησίασαν οι αστυνομικοί, είδαν ότι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Όπως βλέπουμε από την κάμερα που έχει πάνω του ο αστυνομικός το μωρό βρίσκεται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, χωρίς να αντιδρά στο περιβάλλον, στοιχείο που δείχνει ότι έχει ήδη προχωρήσει στο στάδιο της αφυδάτωσης. Οι αστυνομικοί το φροντίζουν, βρέχοντας το προσωπάκι του με νερό και δίνοντάς του να πιει.

Στις αναφορές της αστυνομίας υπεύθυνος για το περιστατικό φέρεται ο φίλος της μητέρας του μωρού, ο οποίος το πήρε και έφυγε μετά από έναν καβγά με την γυναίκα, και όντας μεθυσμένος το παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενη για έκθεση του μικρού κοριτσιού σε κίνδυνο. Ενώ ο άνδρας κατηγορήθηκε επιπλέον για απαγωγή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση και καταβολή υψηλού ποσού ως εγγύηση.

Δείτε το βίντεο:

Παλαιότερα άρθρα: