Χαμηλά στη λίστα των ασφαλέστερων πόλεων η Αθήνα

athens anti
Διαβάστε επίσης

Οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορεί να είναι μεταξύ των ασφαλέστερων πόλεων στον κόσμo, ωστόσο η Αθήνα δεν βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά στη σχετική κατάταξη, σύμφωνα με τη 18η ετήσια Quality of Living Survey της εταιρείας Mercer.

Στην κορυφή όλων των πόλεων παγκοσμίως όσον αφορά στην ποιότητα ζωής συνολικά βρίσκεται η Βιέννη, και ακολουθούν το Όκλαντ και το Μόναχο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η Mercer δημιουργεί επίσης κατάταξη σχετικά με την προσωπική ασφάλεια, βάσει εσωτερικής σταθερότητας, δεικτών εγκληματικότητας, επιδόσεων των αρχών και σχέσεων με τις γειτονικές χώρες. Στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης βρίσκεται το Λουξεμβούργο και ακολουθούν η Βέρνη, το Ελσίνκι και η Ζυρίχη- και οι τρεις στην τρίτη θέση, μέσω ισοβαθμίας.

Οι λιγότερο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο είναι η Βαγδάτη και η Δαμασκός, στην 230ή και την 229η θέση αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Αθήνα, βρίσκεται στην 124η θέση, λόγω της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, που είχαν αποτέλεσμα διαδηλώσεις τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας (τη στιγμή που, όσον αφορά στην ποιότητα ζωής, βρίσκεται στην 87η θέση).

Αξίζει να σημειωθεί πως πόλεις όπου τα τελευταία χρόνια έλαβαν χώρα τρομοκρατικές επιθέσεις ή κοινωνική αναταραχή βρίσκονται υψηλότερα, όπως το Παρίσι (71η θέση), το Λονδίνο (72η) και η Μαδρίτη (84η).

Παλαιότερα άρθρα: