Αυστραλός πρωθυπουργός: «Προσευχόμαστε για την Ελλάδα»

tony-abbott
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου, στην ενορία της Αναστάσεως του Κυρίου της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας στην kogarah στο Νότιο Σύδνεϋ, παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλία Τόνι Άμποτ με τη σύζυγό του Μάγκι και τον ομοσπονδιακό βουλευτή της περιφερείας και πρόεδρος της εν λόγω κοινότητας Νίκο Βαρβαρή με τη σύζυγό του Ντορέτ.

Οι επίσημοι παρακολούθησαν την ακολουθία, γεγονός που συμβολίζει και την δύναμη και σημασία της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία. «Προσευχόμαστε για την Ελλάδα» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, μιλώντας σε χιλιάδες ομογενείς.

Με την παραδοσιακή λαμπάδα της Ανάστασης ο κ. “Αμποτ ακολούθησε τους εκκλησιαζόμενους στο «δεύτε λάβετε φως» και αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» κλήθηκε να ευχηθεί στους πάνω από 15.000 πιστούς που είχαν κατακλίσει το προαύλιο της εκκλησίας και τους γύρω χώρους.

Σε σύντομο μήνυμά του ο κ. “Αμποτ εξύμνησε την ελληνική παροικία της Αυστραλίας λέγοντας στους παριστάμενους πιστούς «Βλέποντας γύρω μου αυτό το πλήθος σκέφτομαι ότι τόσοι πολλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι από την Ελλάδα κατάληξαν εδώ στην Αυστραλία προς μεγάλο όφελος της χώρας μας, της χώρας αυτής που μοιραζόμαστε όλοι, της χώρας που αγαπάμε, της χώρας που όλοι μας θέλουμε να βελτιώσουμε, έτσι αυτό το Πάσχα προσευχόμαστε για όλους μας, όπως κάνουμε κάθε Πάσχα, προσευχόμαστε για όλους τους τους χριστιανούς, προσευχόμαστε για όλους τους καλούς ανθρώπους, προσευχόμαστε για την Ελλάδα».

Με Χριστός Ανέστη έκλεισε το μήνυμά του ο Άμποτ, για να λάβει την απάντηση Αληθώς Ανέστη, ενώ σημείωσε σε δήλωσή του ότι «Είναι υπέροχο που βρέθηκα εδώ. Είμαι ευτυχής που ο Νίκος Βαρβαρής με προσκάλεσε απόψε σε αυτή τη θαυμάσια χριστιανική γιορτή.»

Με πληροφορίες από enikos.gr

Παλαιότερα άρθρα: