Αυτά είναι τα ισοδύναμα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση (ΒΙΝΤΕΟ)

21_22_20150920_kt_3283_copy1442728633
Διαβάστε επίσης

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, τα ισοδύναμα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, να βρεθούν από τα έσοδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μέσα από αυτούς τους πόρους μπορούν να βρεθούν κάποια από τα ισοδύναμα, για παράδειγμα στο παράλληλο Υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού.

Από την άλλη πλευρά αναφέρθηκεω σε θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, λέγοντας μάλιστα ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν μεγάλες υποδομές (στην Αθήνα υπάρχει το Μέγαρο Μουσικής, το ίδρυμα Νιάρχου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υποδομές στην Πειραιώς), «λείπουν οι μικρές υποδομές μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες.

«Θα βοηθήσουμε αυτά τα σχήματα, γιατί κτίρια φαίνεται ότι υπάρχουν» υποστήριξε ο κ. Μπαλτάς.

Τέλος ο υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε, ότι πρέπει «να δημιουργήσουμε στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας» και ότι «υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας».

Δείτε το βίντεο:

Παλαιότερα άρθρα: