Αυτά είναι τα πανεπιστήμια με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

COLLEGE ENTRY
Διαβάστε επίσης

Tο μεγαλύτερο «φυτώριο» δισεκατομμυριούχων φαίνεται να είναι τα αμερικανικά πανεπιστήμια. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση της Wealth-X και της UBS Billionaire Census, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNBC, 16 από τα 20 κορυφαία πανεπιστήμια, απ” όπου αποφοίτησαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, βρίσκονται στις ΗΠΑ. Την πρώτη πεντάδα απαρτίζουν τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, όλα μέλη της Ivy League.

Ποια ξεχωρίζουν

Πρώτο στη σχετική κατάταξη είναι το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει 25 δισεκατομμυριούχοι. Ακολουθούν το Xάρβαρντ, το Γέιλ, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και το Πρίνστον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το Πανεπιστήμιο του Μπουμπάι στην Ινδία βρίσκεται στην ένατη θέση, ξεπερνώντας το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου βρίσκεται στη δέκατη θέση. Τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ, δύο από τα πιο φημισμένα της Βρετανία, δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας του Λομόνοσοφ και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (ETH) είναι τα μοναδικά μη αμερικανικά ιδρύματα της λίστας.

Τα στατιστικά… ζαλίζουν

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων, που αποφοίτησαν από τα αυτά τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δεν έχουν γεννηθεί στην αμερικανική ήπειρο, ενώ η Wealth-X και η UBS επισημαίνουν ότι η ανώτερη εκπαίδευση δεν αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει κάποιος δισεκατομμυριούχος, καθώς πάνω από το 30% των απανταχού κροίσων δεν έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξάλλου, από τους πιο γνωστούς και πλούσιους, που παράτησαν τις σπουδές τους για να βγάλουν λεφτά, είναι ο συνιδρυτής της Microsoft Billl Gates και του Facebook Mark Zuckerberg!

Αυτή είναι η λίστα των 20 κορυφαίων πανεπιστημίων από τα αποφοίτησαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι:

Πανεπιστήμιο Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) — 25 δισεκατομμυριούχοι
Χάρβαρντ (ΗΠΑ) — 22
Γέιλ (ΗΠΑ) — 20
Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνια (ΗΠΑ) — 16
Πρίνστον (ΗΠΑ) — 14
Πανεπιστήμιο Κορνέλ (ΗΠΑ) — 14
Στάνφορντ (ΗΠΑ) 14
Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ (ΗΠΑ) -12
Πανεπιστήμιο του Μουμπάι (ΙΝΔΙΑ) — 12
ΣχοληΟικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (ΒΡΕΤΑΝΙΑ)— 11
Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας του Λομόνοσοφ (ΡΩΣΙΑ)-11
Πανεπιστήμιο του Τέξας (ΗΠΑ) — 10
Κολέγιο Ντάρτμουθ (ΗΠΑ) — 10
Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (ΗΠΑ) — 10
Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης(ΗΠΑ) — 9
Πανεπιστήμιο Ντιουκ (ΗΠΑ) — 9
Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ) — 8
Πανεπιστήμιο Μπράουν (ΗΠΑ) — 8
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) — 7
ETH Zυρίχη (ΕΛΒΕΤΙΑ) — 6

Παλαιότερα άρθρα: