Αυτά είναι τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

1b184a6e74b7dbd941128678b6ae95f3_XL
Διαβάστε επίσης

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η νέα κυβέρνηση προς το Eurogroup και τους τρεις θεσμούς, θα φέρει τις επόμενες μέρες και τα πρώτα νομοσχέδια που θα θέσουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα της νέας κυβέρνησης.

Όπως αναφέρθηκε στο Mega, για την πρώτη κατοικία η πληροφόρηση είναι η εξής: ότι το όριο εισοδήματος θα είναι στις 30.000 ευρώ κι επίσης θα προβλέπεται ότι:

- Όποιος λαμβάνει πάνω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να δίνει το 20% του εισοδήματος σε 12 δόσεις τον χρόνο, δηλαδή τουλάχιστον 6.000 ευρώ ετησίως ή 500 ευρώ το μήνα

- Όποιος λαμβάνει κάτω από 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να δίνει το 10% του εισοδήματος σε 12 δόσεις τον χρόνο

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, η αρμόδια υπουργός, Νάντια Βαλαβάνη, έχει ως στόχο να κατατεθεί ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφού η κυβέρνηση ποντάρει πολλά σε αυτό για να υπάρξουν έσοδα. Πάντως δε φαίνεται η συγκεκριμένη ρύθμιση να βρίσκεται στο 4μηνο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης και έγινε αποδεκτό από τους τρεις θεσμούς.

Το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια θα κατατεθεί αργότερα μέσα στο 2015, αφού απαιτούνται η δημιουργία του ενδιάμεσου φορέα και για τα 3 δισ. από το ΤΧΣ, θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, όπως προβλέπει η καταρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει αίτηση στο ΤΧΣ για τη διάθεση των χρημάτων αυτών με το επιχείρημα ότι χρειάζονται για τη στήριξη των τραπεζών.

Παλαιότερα άρθρα: