Αυτά είναι τα συστατικά της πιο ακριβής σοκολάτας στον κόσμο!

chocolate ingredients
Διαβάστε επίσης

«Μόλις» 260 δολάρια, δηλαδή 212 ευρώ περίπου, κοστίζει η πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, βάρους 50 μόνο γραμμαρίων!

Η σοκολατοβιομηχανία To’ak ξεκίνησε όταν ο 36χρονος Τζέρι Τοθ, πήγε στον Ισημερινό, πριν 15 περίπου χρόνια, για να βοηθήσει μια περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία του τροπικού δάσους.

Εκεί, γνώρισε έναν καλλιεργητή κακάο τέταρτης γενιάς, ο οποίος τον οδήγησε βαθιά στα βουνά του Ισημερινού σε ένα χωράφι με υπεραιωνόβια κακαόδεντρα ποικιλίας Αρίμπα – τα τελευταία του είδους τους, τα οποία παράγουν τους πιο πολύτιμους σπόρους κακάο στον κόσμο

Η σοκολάτα To’ak, που παράγεται από τα σπάνια κακαόδεντρα του Ισημερινού, σύμφωνα με το skai.gr, αποτελείται κατά 81% από μαύρη σοκολάτα, και ο Τοθ την παράγει με το ίδιο μεράκι, προσοχή και μεθοδικότητα με την οποία κάποιοι αμπελουργοί δημιουργούν περίφημες ποικιλίες κρασιού. Τα συστατικά της είναι αποκλειστικά κακάο και ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται δύο χρόνια για τη δημιουργία 574 από τις πολύτιμες σοκολάτες, η κάθε μία από τις οποίες πωλείται σε ξύλινο κουτάκι αριθμημένο με τη συγκομιδή το οποίο είναι διακοσμημένο με τους φλοιούς των πολύτιμων σπόρων κακάο.

Κάθε σοκολάτα To’ak bar είναι επίσης διακοσμημένη με ένα σπόρο κακάο στο κέντρο για να υπενθυμίζει στον κάτοχό της ότι προέρχεται από ένα δέντρο – όχι από εργοστάσιο. «Προσπαθούμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι η σοκολάτα δεν προέρχεται από ένα εργοστάσιο, αλλά από τη γη» δηλώνει ο Τοθ.

Παλαιότερα άρθρα: