Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ασθένειες που οφείλονται στα κινητά

WOMAN-WITH-SMARTPHONE
Διαβάστε επίσης

Κινητά, φορητοί υπολογιστές και tablets είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής πλέον. Εκτός από δυνατότητες επικοινωνίας και διασκέδασης, ωστόσο, προκαλούν συχνά και προβλήματα στην υγεία μας.

Συγκεκριμένα:

Νομοφοβία: Προέρχεται από τις λέξεις «No Mobile Phone Phobia» και είναι η φοβία τού να μην έχει κάποιος κινητό τηλέφωνο.

Προβλήματα ύπνου: Υπάρχουν άνθρωποι που στέλνουν μηνύματα την ώρα που κοιμούνται, χωρίς να το καταλαβαίνουν, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα κούρασης αφού ο ύπνος δεν είναι απρόσκοπτος.

Σύνδρομο της ψεύτικης δόνησης: Είναι η αίσθηση ότι το τηλέφωνο δονείται ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ναυτία του Διαδικτύου: Οφείλεται στην απόκλιση μεταξύ της κίνησης των ματιών και της κίνησης της τριδιάστατης εικόνας που μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, πόνο στα μάτια και ζάλη.

Πιάσιμο από την πληκτρολόγηση: Μπορεί να προκληθεί πόνος και κράμπες στα δάκτυλα, τον καρπό και τον βραχίονα.

Κακή στάση του σώματος: Συχνά καμπουριάζουμε και σκύβουμε το κεφάλι, με αποτέλεσμα να πιέζεται η σπονδυλική στήλη και να προκαλείται πόνος στον αυχένα, στο κεφάλι και στους ώμους.

Προβλήματα όρασης και ξηροφθαλμία: Τα προβλήματα όρασης και η ξηροφθαλμία συνδέονται συχνά με τη χρήση Η/Υ ή α΄λλων φορητών συσκευών της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών κι άλλων συσκευών τεχνολογίας, όπως τα smartphones.

Παλαιότερα άρθρα: