Αυτή είναι η ιδανική πόλη για τους ποδηλάτες

BIKE-RIDE
Διαβάστε επίσης

Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει ιδανική πόλη για τους λάτρεις του ποδήλατου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων που χρησιμοποιούν πια ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με το 2010.

Συγκριτικά, αναφέρει το BBC, στο Λονδίνο χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια για να διπλασιαστούν οι ποδηλάτες.

Ο λόγος για το Σίδνευ, όπου στην αρχή, η κουλτούρα του ποδήλατου άρχισε να καλλιεργείται με τη δημιουργία 110 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομων, γεγονός που έκανε ασφαλή την οδήγηση του δίτροχου μέσα στην πόλη. Η αρχή έγινε στο κέντρο του Σίδνεϋ και επεκτάθηκε το «μέτρο» και στα προάστια. Το 2030 εκτιμάται πως το δίκτυο ποδηλατόδρομων αναμένεται να φτάσει τα 200 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια, η δημιουργία ειδικών καφέ, δραστηριοτήτων και υποδομών για ποδήλατο ενίσχυσαν την ανάπτυξη του ποδήλατου, ενώ ακολούθησε και η καθιέρωση του Ετήσιου Ποδηλατικού Γύρου, με περισσότερα από 20 δρώμενα, περιλαμβανομένων και καλλιτεχνικών εκθέσεων.

Φέτος, για πρώτη φορά θεσμοθετείται και η Νύχτα Ποδηλάτου στο Σίδνευ, στις 25 Οκτωβρίου, θεσμός που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες ποδηλάτες απ” όλη τη χώρα, καθως προβλέπει ποδηλατοπορία 2,5 χιλιομέτρων, με ειδικό φωτισμό και εφέ οπτικά.

Παλαιότερα άρθρα: