Αυτή είναι η πρόταση των Πρυτάνεων για τον αριθμό των εισακτέων

853cb1c2301b66b6661c1680027d6025_XL
Διαβάστε επίσης

Πρόταση να καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια έπειτα από τριμερή συμφωνία ανάμεσα στα ίδια τα ιδρύματα, την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και το υπουργείο Παιδείας καταθέτει η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνεδρίασε χθες.

Για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, η Σύνοδος υπενθυμίζει ότι τόσο η σχετική μελέτη της ΑΔΙΠ όσο και αυτή του εξωτερικού συμβούλου του υπουργείου Παιδείας, διαπιστώνουν τη δραματική υποστελέχωση όλων των Πανεπιστημίων, καταδεικνύοντας ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας υπήρξε «παράλογο, αναίτιο και αναποτελεσματικό». Ως εκ τούτου, ζητά την «άμεση ανάκληση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων», σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Οι πρυτάνεις τονίζουν ότι η μείωση του Τακτικού Προϋπολογισμού (ΤΠ) πλέον του 40% στην περίοδο 2010-14 και η περαιτέρω μείωση για το 2015 δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι οι προϋπολογισμοί αυτοί δεν επαρκούν για το 2015 και, επομένως, δεν μπορούν να εκτελεστούν αν δεν υπάρξουν σημαντικοί πρόσθετοι πόροι για τα Πανεπιστήμια.

Ως προς το θέμα της φύλαξης και της καθαριότητας των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, π%C

Παλαιότερα άρθρα: