Αυτό είναι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ (ΦΩΤΟ)

e070041e0ef9682bd09e4c06d4c0805c_XL
Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Όταν παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της μυθικής μορφής της Ευρώπης. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, και αυτό περιλαμβάνει επίσης έναν «αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα» και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.

«Το παράθυρο με προσωπογραφία αποτελεί πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων. Είναι το αποτέλεσμα εργασιών του Ευρωσυστήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να είναι ανθεκτικά έναντι της παραχάραξης. Έτσι, θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη που τρέφουν 338 εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη ζώνη του ευρώ για τα τραπεζογραμμάτιά του», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Δείτε το:

evro

Παλαιότερα άρθρα: