Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές στα ασφαλιστικά ταμεία

590_56c7b1bae9c880667ae4100408507b64
Διαβάστε επίσης

Νέους διοικητές σε ασφαλιστικά ταμεία ενέκρινε η Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν λευκό στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, για τους προτεινόμενους από την κυβέρνηση νέους επικεφαλής των Ταμείων και ευχήθηκαν καλή θητεία στο έργο τους.

Ωστόσο το ΚΚΕ, διά του Χρ. Κατσώτη, δήλωσε πως καταψηφίζει, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που «χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή χρεών, και οι άνεργοι να είναι χωρίς επίδομα ανεργίας».

Οι νέοι επικεφαλής των Ταμείων είναι:

Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.): Αθανάσιος Καποτάς
Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.) Στυλιανός Πλιάκης
Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) Αναστάσιος Πετρόπουλος
Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.) Ανδρέας Κομματάς

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο αρμόδιος υπουργός για την Κοινωνική Ασφάλιση, Δημήτρης Στρατούλης, ανέφερε πως παρατηρείται μεγάλη ανταπόκριση στη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν έσοδα και κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και έτσι να επανεκκινήσει η οικονομία» ανέφερε ο υπουργός.

Ο Δ. Στρατούλης επαναβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις ταμείων, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ, υπό την προϋπόθεση να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες που θα καταδείξουν την ωφέλεια από κάθε μία ενοποίηση, να έχει προηγηθεί διάλογος με τους φορείς των εργαζομένων και να μην υπάρξει συμπίεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεων προς τα κάτω. «Απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να επανέλθει και το 3% επί των δημοσίων συμβάσεων για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων» δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παλαιότερα άρθρα: