Αυτόνομο λεωφορείο στους Δρόμους του Άμστερνταμ

auto_bus
Διαβάστε επίσης

Αυτόνομο λεωφορείο παρουσίασε πρόσφατα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz, το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως «οι δημόσιες μεταφορές του μέλλοντος».

Το «Future Bus» (το Λεωφορείο του Μέλλοντος) λειτουργεί με πιο ασφαλή τρόπο, πιο αποτελεσματικά και άνετα από τα συμβατικά λεωφορεία, ακόμα και χωρίς την παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι, υποστηρίζει η εταιρεία.

Το περιοδικό Wired αναφέρει ότι ένα από τα πρωτότυπα οχήματα ακολούθησε με επιτυχία μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων μεταξύ του αεροδρομίου Σίπχολ του “Αμστερνταμ και της κοντινής πόλης Χάρλεμ.

Η διαδρομή την οποία ακολούθησε το λεωφορείο περιλάμβανε στροφές, στάσεις σε φανάρια και διασταυρώσεις, ενώ πέρασε και μέσα από σήραγγες.

«Το Future Bus έχει τελική ταχύτητα 70 χιλιομέτρων ανά ώρα σε εθνικό δρόμο, είναι σε θέση να αναγνωρίσει εμπόδια και πεζούς που μπορεί να βρεθούν μπροστά του, σταματάει ακριβώς μπροστά από τη στάση του λεωφορείου, ανοίγει και κλείνει τις πόρτες, κινείται αυτόματα και επικοινωνεί με τα συστήματα των φαναριών», δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας.

Παλαιότερα άρθρα: