Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη

Ευρώπη
Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέραμε οι τρομοκρατικές ενέργειες σήμερα, έπιασαν στον ύπνο τις αρχές ενώ εδώ και καιρό υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μακελειό.

Οι αρχές σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία βρίσκονται σε επιφυλακή αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, πολυσύχναστους δρόμους και δημόσια κτίρια.

Στο Βέλγιο, ο στρατός έχει βγει στους δρόμους την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας δίνει εντολή  στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια του. Τίποτε δεν κυκλοφορεί στους δρόμους των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, συγκαλεί έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη ενώ σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, στην «Πόλη του Φωτός» αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και μέσα μεταφοράς.

Στη Γερμανία, οι αρχές ενισχύουν τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης ενώ το Ισραήλ έδωσε εντολή να προσγειωθούν όλες του οι ευρωπαϊκές πτήσεις.

Παλαιότερα άρθρα: